Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens onze kerkdiensten elke zondagochtend van 9.30 tot 10.30 uur of tijdens één van onze vele activiteiten!

 
Liturgisch bloemstuk behorend bij Advent. Liturgisch bloemstuk behorend bij Advent.
Het is tijd om te verwachten
dat God dichtbij zal zijn.
Een kaarsje mag gaan branden,
het licht is klein maar fijn
 
zondag 3 december, eerste Advent zondag 3 december, eerste Advent


Klik op de TV om de dienst live te bekijken of later terug te bekijken.
De dienst begint om 9:30 uur.
 
collecte 3 december 2023 collecte 3 december 2023

Eerste collecte - Kerk in Actie – nieuwe kansen voor straatkinderen in Oeganda

In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze worden hier door volwassenen neergezet om te bedelen. Ze gaan niet naar school, worden uitgebuit en mishandeld. Kerk in Actie werkt samen met drie Oegandese organisaties die dit probleem aanpakken. Zij vangen de kinderen tijdelijk op en herenigen hen met familie in hun geboorteregio. Ze zorgen dat de kinderen daar weer naar school gaan of een vak kunnen leren. Ook doen ze er alles aan om migratie van nieuwe kinderen naar de stad te voorkomen.

Meer lezen: kerkinactie.nl/straatkinderenoeganda     

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL14 RABO 0357 7434 66 t.n.v. Diaconie PG Scheemda o.v.v. ‘Collecte 03-12-2023, Kerk in Actie, Oeganda’.


 Tweede collecte – Kerk
 U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL84 RABO 0357 7518 09 
 t.n.v. PG Scheemda o.v.v. ‘Collecte 03-12-2023, Kerk’. 

 Derde collecte - Diaconie
U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL14 RABO 0357 7434 66
t.n.v. Diaconie PG Scheemda o.v.v. ‘Collecte 03-12-2023, Diaconie’. 

 
Liturgisch bloemstuk gedachteniszondag Liturgisch bloemstuk gedachteniszondag
De ronde bol met daarop mos symboliseert de aarde met daar bovenop takken die wijzen in de vier windstreken.
In de bol zijn rode rozen gestoken; zij symboliseren de overleden gemeenteleden.
De grote rode roos staat voor de naamloze overleden mens, door geweld, in gevangenschap, bij vervolging of in oorlog.
De tak hedera staat voor verbondenheid en eeuwig leven, is daarom met de mand verbonden. De mand staat voor het hebreeuwse woord ‘teba’ (‘bewaarkist voor het leven’).
In de verhalen van de Ark van Noach, het biezen mandje van Mozes, de Heilige Ark, de kribbe van Jezus wordt leven verbonden aan het Woord en in het teken van verlossing gezet.

 
Wie doet er mee! Wie doet er mee!
Het thema van het KND-adventsproject is dit jaar “Weet jij hoe laat het is?”. Bij dit project hoort ook een kerstmusical  genaamd “De kleine klok”. Het lijkt ons erg leuk om het adventsproject hiermee af te sluiten. Omdat de musical slechts 20 minuten duurt, hebben wij in overleg met ds. Offringa besloten dat de musical in de kerkdienst op 1e Kerstdag opgevoerd kan worden (gezamenlijke dienst met Midwolda).
Mits er zich natuurlijk genoeg deelnemers aanmelden 😊! 
Zo niet, dan wordt het alsnog een preek ..


We hebben 7 spelers nodig + een aantal herders + een aantal mensen die de liedjes willen zingen. Sommige rollen zijn klein, andere zijn groter, en zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen.  Niet iedereen houdt van zingen of durft dit te doen, daarom is het ook mogelijk om wel een rol te spelen maar niet te zingen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan uiterlijk 15 november op.
Wij hebben er zin in!   Anje en Ina, namens de KND
 
 
Inloopkerk – Inloopochtenden op de dinsdag gaan weer van start Inloopkerk – Inloopochtenden op de dinsdag gaan weer van start

Na de zomerstop kunt u de inloopochtenden op de dinsdag weer bezoeken. De eerste inloopochtend is op dinsdag 5 september. Al velen hebben we het vorig seizoen op de dinsdagochtend welkom mogen heten in de Ontmoeting. We hopen dat u nu ook weer komt. Ook gemeenteleden die nog niet eerder zijn geweest, zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers is er de mogelijkheid om anderen te ontmoeten en even van gedachten te wisselen.

Het begint om 10.00 uur en eindigt om 11.30 uur. Als u zin hebt kom eens langs. En neem gerust iemand mee.
 
 
Glimlachje

Glimlachje
U kijkt naar een schilderij van de tafel van delen voor alle mensen en de schilder Sieger Köder vraagt zich af: zal dat ooit mogelijk zijn? Links boven een zwarte mens en een Indische mens die met zijn gewonde hand zojuist een stuk brood heeft ontvangen. Beide mensen kijken dankbaar naar boven van waar zij hulp verwachten en ontvangen.
Daaronder twee verliefde mensen. Zij moeten het hebben van hun wijze van tederheid. Daar boven rechts een vrouw die naar liefde zoekt en laat zien. Köder denkt aan Maria van Magdala.
Daaronder ziet u een Aziatische vrouw die met een kind naar boven kijkt naar Hem die van zichzelf zegt: “Ik ben het brood van het leven, wie daarvan eet zal niet sterven in eeuwigheid”. De vrouw legt haar hand beschermend om de schouder van een donkere man die lange tijd honger en nood moest lijden, maar nu  wijn drinkt van Jezus.
Niemand op het schilderij heeft zorgen of angsten, omdat de gastheer van wie alleen de handen te zien zijn, iedereen heeft uitgenodigd aan deze tafel.
In het midden het teken van het nieuwe verbond, het geheim van het geloof waarin zich het gezicht van Christus weerspiegelt. Doorboorde handen als uiterste teken van zichzelf gevende liefde, zoals ooit die kleine jongen aan het meer van Galilea die zijn vijf broden en twee vissen overhandigde tot een wonder voor  duizenden. Köder wil maar zeggen dat deze tekenen van brooddeling ook onder ons opgemerkt worden en wij van ons zelf kunnen geven.
 
Liturgisch bloemstuk Liturgisch bloemstuk
In de periode vooarfgaand aan Pasen stond er bij iedere dienst in "de Ontmoeting" een schitterend liturgisch bloemstuk.
Via de link aan de rechterzijde van deze pagina "Liturgisch Bloemstuk" kunt u ze allemaal nog eenst terug zien.
Met dank aan de makers van de bloemstukken.
 
Beleidsplan 2021 - 2025 Beleidsplan 2021 - 2025
Het beleidsplan is geactualiseerd, als u op deze regel klikt kunt u deze in zijn geheel lezen.
Tevens is het beleidsplan terug te lezen via de knop beleidsplan aan linkerzijde van deze pagina.
 
SchuldHulpMaatje Oldambt is op 1 februari verhuisd naar een groter kantoor SchuldHulpMaatje Oldambt is op 1 februari verhuisd naar een groter kantoor
Sinds dinsdag 1 februari is SchuldHulpMaatje Oldambt te vinden aan Venne 135 in Winschoten. De afgelopen dagen zijn alle spullen verplaatst van de vorige locatie naast de Action naar het nieuwe pand naast Dagblad van het Noorden.

Het nieuwe kantoor aan de Venne is veel ruimer van opzet. Daardoor konden er maar liefst drie afgesloten spreekruimtes worden ingericht. Hiermee komt SchuldHulpMaatje tegemoet aan de vraag naar meer privacy. Er rust nog altijd een taboe op het hebben van schulden. En doordat er nu drie spreekruimtes zijn, kunnen er gelijktijdig meer mensen geholpen worden.

Met de ingebruikname van het nieuwe kantoor worden ook de inlooptijden verruimd. Vanaf maandag 14 februari is er iedere werkdag van 10.00 tot 13.00 uur iemand aanwezig. Iedereen kan dan zonder afspraak binnenkomen. Ook wanneer er een fotokopie moet worden gemaakt van documenten voor bijvoorbeeld de aanvraag van een uitkering.

Het nieuwe kantoor staat op een plek waar veel mensen voorbijkomen. SchuldHulpMaatje Oldambt hoopt dan ook dat de extra zichtbaarheid bijdraagt aan de bekendheid, zodat nog meer mensen met geldzorgen de weg naar hulp weten te vinden.

Diverse bedrijven en organisaties hebben belangeloos bijgedragen aan o.a. de inrichting en aankleding van het pand. SchuldHulpMaatje Oldambt is enorm dankbaar voor de steun uit de samenleving. Zonder alle hulp was de verhuizing niet gelukt.
lees meer »
 
NIET ALLEEN NIET ALLEEN
 
Foto's

Foto's
Bij sommige diensten en evenementen worden wel eens foto's gemaakt.
De kans bestaat dat een aantal van de foto's op de website wordt geplaatst.
Het kan zijn dat u liever niet wilt dat een foto waar u opstaat op de website geplaatst wordt. Ik zou u dan willen vragen om dit zo snel indien mogelijk kenbaar te maken bij de fotograaf.
Heeft u de fotograaf gemist en u ziet toch een foto op de site staan wat u liever niet zou willen. Stuur dan meteen een e-mail naar pgscheemda@gmail.com en we zorgen ervoor dat de foto zo spoedig mogelijk wordt verwijderd.
De webredactie
 
ANBI

ANBI
De Protestantse kerk Nederland is aangesteld als ANBI instelling bij de belastingdienst zo ook de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. Een gift aan onze gemeente is dus fiscaal aftrekbaar. De belastingdienst heeft wel als voorwaarde gesteld dat gegevens van de instelling herkenbaar op de website te vinden moet zijn. De gegevens van de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. staat vermeld in het menu item ANBI.
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 2 december 2023
collecte 3 december 2023 *** Liturgie eerste Advent
 
Adventskalender
 
 
dagelijks woord
-- DagelijksWoord.nl
 
Liturgie eerste Advent 3 december vanuit de Ontmoeting

Deze dienst is vanaf 9:30 uur via kerkomroep te beluisteren en via deze site rechtstreeks te bekijken.
klik hier om naar de online dienst te luisteren.

klik hier om de dienst live te bekijken.
Voorgangers: ds. G.R. Offringa
Liturgie:
Lied 25: 1
Lied 254: 1,3
Lied 463:1,3,6,8
Lied projectlied
Lied 772
Lied 462: 1,2,3,6
Lied 982
Lied 747:1,4
Schriftlezing:
Jesaja 11:1-9 en 55: 12-13
Marcus 13:  24‐37
Collecte zie homepage
 
Kerkdienst bekijken
Klik hier om de kerkdienst  te bekijken
 
Een zaal gebruiken?
Wilt u een zaal gebruiken? Ga dan naar; zaal gebruiken in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

pgscheemda@gmail.com

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.