Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens onze kerkdiensten elke zondagochtend van 9.30 tot 10.30 uur of tijdens één van onze vele activiteiten!

 
Over de Brug Creadienst op 4 juni in “De Ontmoeting”. Over de Brug Creadienst op 4 juni in “De Ontmoeting”.
In de afgelopen weken hebben tien deelnemers aan deze ‘Over de Brug’ activiteit zich bezighouden met het bedachte thema voor deze zgn. Creadienst.
Deze dienst is geen reguliere dienst zoals u dat gewend bent. Het is een creatieve dienst met werkvormen en presentaties die de deelnemers zelf hebben bedacht. Zo is er in deze dienst niet echt een ‘preek’ maar de gedachten en reflecties van de deelnemers over het thema. Zo is er ook aandacht voor de kinderen in deze dienst.
Ook is er een zanggroep met liederen die door Bernard Aukes zijn uitgezocht en olv Leen Jager worden ingestudeerd.
Het thema in deze dienst is: De Schepping. Dit wordt uitgewerkt aan de hand van Genesis 1.
Het is een actueel thema waar veel over te doen is in allerlei ingewikkelde vraagstukken. Daar willen wij het niet direct over hebben, maar wel over die zin: ‘en God zag dat het goed was’.
De presentaties van de deelnemers kunt u na de dienst nog eens goed bekijken. Bovendien is de dag ervoor ook Kerkenpad, waarop het thema van deze dienst ook is te zien.

Namens de deelnemers
ds. Richard Offringa.
 
Eredienst 4 juni vanuit de Ontmoeting Eredienst 4 juni vanuit de Ontmoeting

Klik op de TV om de dienst live te bekijken of later terug te bekijken.
De dienst begint om 9:30 uur
 
Kerkenpad Oost Groningen " de Ontmoeting" Kerkenpad Oost Groningen " de Ontmoeting"
Kerkenpad Oost Groningen 3 juni 2023
Al sinds 2015 organiseren diverse kerken in Oost-Groningen het Kerkenpad. Een dag om mensen kennis te laten maken met onze mooie regio en gebouwen. Ook in 2023 gaan de deuren van verschillende kerken weer open en wel op zaterdag 3 juni.
Op www.kerkenpadoostgroningen.nl is tegen die tijd te zien welke gebouwen er dit jaar meedoen. In alle deelnemende kerken zijn vrijwilligers aanwezig die graag meer over de bijzonderheden van hun gebouw vertellen! Sommige kerken organiseren bovendien extra activiteiten. Ook de deuren van de Ontmoeting zijn op 3 juni open en zijn er vrijwilligers aanwezig om de bezoekers met een “bakkie” te verwelkomen. Als activiteit in de Ontmoeting is dit jaar, ook in verband met de creadienst op zondag 4 juni, gekozen voor het thema “De Schepping”.
We hopen op een gezellige dag met veel enthousiaste bezoekers.
Kerk open op 3 juni van 10:00 tot 16:00 uur.
 
collecte 4 juni 2023 collecte 4 juni 2023
Eerste collecte - Classicaal Diaconaal Fonds
Vluchtelingenwerk Noord-Nederland

De stichting Vluchtelingen Werk Noord-Nederland is actief in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en begeleidt en adviseert asielzoekers, vluchtelingen en migranten. Vrijwilligers en medewerkers van het Vluchtelingen Werk geven voorlichting over de asielprocedure, bieden juridische begeleiding in de opvangcentra en bespreken de mogelijkheden van terugkeer. In de gemeenten maken zij nieuwkomers wegwijs in de Nederlandse samenleving. Het Humanitair fonds van deze stichting helpt vluchtelingen in sociaal schrijnende situaties. Het fonds leent vluchtelingen geld als alle andere mogelijkheden voor hulp zijn uitgeput. Met uw financiële bijdrage kunnen acute problemen worden opgelost.

Meer lezen
www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL14 RABO 0357 7434 66 t.n.v. Diaconie PG Scheemda o.v.v. ‘Collecte 04-06-2023, Vluchtelingenwerk Noord-Nederland’.

Tweede collecte – Kerk
U kunt uw bijdrage overmalen op rekeningnummer: NL84 RABO 0357 7518 09 
t.n.v. PG Scheemda, o.v.v. ‘Collecte Kerk, 04-06-2023’. 

Derde collecte – Diaconie
U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL14 RABO 0357 7434 66 t.n.v. Diaconie PG Scheemda o.v.v. ‘Collecte 04-06-2023, Diaconie’.
 
Kerkenpad Oost-Groningen 3 juni Kerkenpad Oost-Groningen 3 juni
Als het gaat over mooie en bijzondere kerken, dan denken de meeste mensen niet meteen aan Oost-Groningen.
Toch heeft onze regio op dit gebied veel te bieden, er zijn hier parels van kerken gebouwd!
Om mensen kennis te laten maken met deze kerkgebouwen wordt er door bijna veertig kerken uit de gemeenten Stadskanaal, Pekela, Oldambt, Westerwolde en Midden-Groningen een kerkenpad georganiseerd.
Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden.
lees meer »
 
Vacature kerkelijk jeugdwerk(st)er Vacature kerkelijk jeugdwerk(st)er
De Protestantse Gemeente Oost-Groningen (PGOG) zoekt vanwege emeritaat van één van haar predikanten een inspirerende kerkelijk jeugdwerk(st)er (1.0 fte) met affiniteit voor jongeren en jongvolwassenen.
Klik hier voor de volledige vacature tekst.
 
Liturgisch bloemstuk Liturgisch bloemstuk
In de periode vooarfgaand aan Pasen stond er bij iedere dienst in "de Ontmoeting" een schitterend liturgisch bloemstuk.
Via de link aan de rechterzijde van deze pagina "Liturgisch Bloemstuk" kunt u ze allemaal nog eenst terug zien.
Met dank aan de makers van de bloemstukken.
 
Over de Brug

Over de Brug
Creadienst (voorbereiding & uitvoering)
Vlak na Pinksteren , 4 juni 2023, willen wij het feest van de Geest nogmaals onder de aandacht brengen. Pinksteren heeft een rijkdom aan beelden. In het joodse feest Sjavoe’ot, het feest van de oogst, vind je afbeeldingen van groene takken, bloemen, vruchten, graan. Maar denk ook eens het beeld van de duif bij de doop van Christus of de tongen als van vuur bij het Pinksterverhaal. In een kinderdienst werd ooit eens de Geest uitgelegd aan de hand van het orgel, zonder wind kan de organist geen wonderschone klanken maken.
lees meer »
 
Beleidsplan 2021 - 2025 Beleidsplan 2021 - 2025
Het beleidsplan is geactualiseerd, als u op deze regel klikt kunt u deze in zijn geheel lezen.
Tevens is het beleidsplan terug te lezen via de knop beleidsplan aan linkerzijde van deze pagina.
 
SchuldHulpMaatje Oldambt is op 1 februari verhuisd naar een groter kantoor SchuldHulpMaatje Oldambt is op 1 februari verhuisd naar een groter kantoor
Sinds dinsdag 1 februari is SchuldHulpMaatje Oldambt te vinden aan Venne 135 in Winschoten. De afgelopen dagen zijn alle spullen verplaatst van de vorige locatie naast de Action naar het nieuwe pand naast Dagblad van het Noorden.

Het nieuwe kantoor aan de Venne is veel ruimer van opzet. Daardoor konden er maar liefst drie afgesloten spreekruimtes worden ingericht. Hiermee komt SchuldHulpMaatje tegemoet aan de vraag naar meer privacy. Er rust nog altijd een taboe op het hebben van schulden. En doordat er nu drie spreekruimtes zijn, kunnen er gelijktijdig meer mensen geholpen worden.

Met de ingebruikname van het nieuwe kantoor worden ook de inlooptijden verruimd. Vanaf maandag 14 februari is er iedere werkdag van 10.00 tot 13.00 uur iemand aanwezig. Iedereen kan dan zonder afspraak binnenkomen. Ook wanneer er een fotokopie moet worden gemaakt van documenten voor bijvoorbeeld de aanvraag van een uitkering.

Het nieuwe kantoor staat op een plek waar veel mensen voorbijkomen. SchuldHulpMaatje Oldambt hoopt dan ook dat de extra zichtbaarheid bijdraagt aan de bekendheid, zodat nog meer mensen met geldzorgen de weg naar hulp weten te vinden.

Diverse bedrijven en organisaties hebben belangeloos bijgedragen aan o.a. de inrichting en aankleding van het pand. SchuldHulpMaatje Oldambt is enorm dankbaar voor de steun uit de samenleving. Zonder alle hulp was de verhuizing niet gelukt.
lees meer »
 
NIET ALLEEN NIET ALLEEN
 
Foto's

Foto's
Bij sommige diensten en evenementen worden wel eens foto's gemaakt.
De kans bestaat dat een aantal van de foto's op de website wordt geplaatst.
Het kan zijn dat u liever niet wilt dat een foto waar u opstaat op de website geplaatst wordt. Ik zou u dan willen vragen om dit zo snel indien mogelijk kenbaar te maken bij de fotograaf.
Heeft u de fotograaf gemist en u ziet toch een foto op de site staan wat u liever niet zou willen. Stuur dan meteen een e-mail naar pgscheemda@gmail.com en we zorgen ervoor dat de foto zo spoedig mogelijk wordt verwijderd.
De webredactie
 
ANBI

ANBI
De Protestantse kerk Nederland is aangesteld als ANBI instelling bij de belastingdienst zo ook de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. Een gift aan onze gemeente is dus fiscaal aftrekbaar. De belastingdienst heeft wel als voorwaarde gesteld dat gegevens van de instelling herkenbaar op de website te vinden moet zijn. De gegevens van de Protestantse Gemeente Scheemda e.o. staat vermeld in het menu item ANBI.
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 3 juni 2023
Collecte 4 juni *** Liturgie 4 juni 2023 Creadienst *** Kerkenpad Oost Groningen " de Ontmoeting" *** Over de Brug Creadienst op 4 juni in “De Ontmoeting”.
 
dagelijks woord
-- DagelijksWoord.nl
 
Liturgie 4 juni 2023 Creadienst
Deze dienst is vanaf 9:30 uur via kerkomroep te beluisteren en via deze site rechtstreeks te bekijken.
klik hier om naar de online dienst te luisteren.

klik hier om de dienst live te bekijken.
Voorganger: Ds. G.R. Offringa
Liturgie:
Lied 8a:1,2
Lied 62:1
Iona lied 35
Lied 301k
Lied 333
Lied 839:1,2,3,4
Hemelhoog 77
Liefste lied 1/12: 1,2,3
Lied: Op vleugels 84
Lied 431b
Schriftlezing:
Genesis 1
Collecte zie homepage
 
Kerkdienst bekijken
Klik hier om de kerkdienst  te bekijken
 
Een zaal gebruiken?
Wilt u een zaal gebruiken? Ga dan naar; zaal gebruiken in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

pgscheemda@gmail.com

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.