Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
Groepen Groepen

Er zijn verschillende groepen. Zo zijn er clubs voor verschillende leeftijdsgroepen, is er catechese of gespreksavonden. Hier vindt u de lijst van alle groepen met een korte uitleg.

Kindernevendienst

Voor kinderen vanaf 4 jaar tot de leeftijd dat zij de basisschool verlaten, zijn er kindernevendiensten. De kinderen gaan met de leiding van de nevendiensten na het gebed bij de opening van de Bijbel naar andere zalen, waar ze een eigen dienst hebben met zang, gebed een bijbelverhaal en een verwerking.

Klik hier voor foto's van de jeugddienst op 21 juni jeugddienst en het afscheid van groep 8 van de kindernevendienst.

Foto: kerstviering in de kerk

Kinderoppas

Voor de allerkleinsten is er iedere zondag tijdens de dienst een kinderoppas.

Catechese

Van oktober tot Pasen wordt catechisatie gegeven aan jongeren uit de groepen 7 en 8 door Erik en Saskia van Ermelkamp en aan de klassen 1,en 2 3 van de middelbare school door Geert Haan. De catechisatiewordt gegeven voor de clubavond aan van 18.45-19.15 uur. Jongeren krijgen basiskennis over geloof en kerk.

Belijdeniscatechisatie

Iedereen die overweegt om belijdenis te doen of die graag met anderen over het christelijk geloof en de rol van de kerk daarin wil praten, is welkom. Wie belijdeniscatechisatie volgt, hoeft daarom niet belijdenis te doen.

Clubs

De schoolgaande jeugd heeft 1 keer in de 2 weken club op onderstaande avonden. Er is tijd voor leuke dingen, knutselen, film, sport en spel - maar ook voor onderwerpen die te maken hebben met het geloof. De clubs gaan één keer per jaar kamperen. Groep 5 en 6 komt alleen zaterdag om met de andere jeugd een sportieve dag te hebben.

  • Groep 5 en 6 basisschool woensdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. Leiding: wisselend de ouders
  • Groep 7 en 8 basisschool woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Leiding: Petra Roggeveld en Ellen Riechelman
  • Voortgezet onderwijs klas 1 en 2 zondagavond van 19.15 tot 20.30 uur. Leiding: Wilma Smit en Jeanet Bos hieraan vooraf is er dus de categese vanaf 18.45 uur.
  • Voortgezet onderwijs klas 3 en ouder (15+)  zondagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Leiding: Jan Kiers en Johan Roggeveld.

Tienerdienst

Voor de groep jongere en oudere tieners zijn er tienendiensten die tegelijk met de zondagse dienst gehouden worden. Tieners hebben eigen inbreng en worden begeleid door coaches. Coördinatie: Marieka Sportel – met een team van 8 coaches.

Gespreksgroep jonge gemeenteleden

18-plus. Voor de groep tieners die dit seizoen 18 wordt starten we in het nieuwe seizoen een nieuwe groep onder leiding van dominee Ariaan Baan.

Deze groep is bedoeld voor gemeenteleden tussen de 25 en 40 jaar. De bijeenkomsten vinden bij één van de deelnemers thuis plaats. Per keer wordt er een onderwerp afgesproken dat die avond wordt behandeld. Dinsdag 16 maart is de eerst volgende avond bij Petra Roggeveld thuis om 20.00 uur.

Ouderengespreksgroep

Deze gesprekskring is voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Aan de hand van een bepaald bijbelgedeelte wordt stil gestaan bij levens- en geloofsvragen. Het is mogelijk om zelf een onderwerp aan te dragen. Deze groep begint op woensdagmiddag om 16.30 uur met een kopje koffie of thee en sluit om 18.30 uur af met een broodmaaltijd.

Rouwgroep

Samen met de Gereformeerde Kerk van Westerlee- Heiligerlee wordt deze gespreksgroep aangeboden. De groep is bedoeld voor gemeenteleden die een dierbare verloren hebben en behoefte hebben om de ervaringen van gemis en verdriet uit te wisselen in het licht van het geloof. Elke bijeenkomst wordt ingeleid met muziek en het lezen van een psalm waarna een groepsgesprek volgt. De bijeenkomsten worden op donderdagavond gehouden om 20.00 uur. 

Liturgisch bloemschikken

Deze groep maakt prachtige bloemstukken die gebruikt worden tijdens bijzondere diensten.

Vrouwengroep "Bidt en Werkt" 

Vrouwen komen gezellig om de woensdagavond samen in de grote zaal van verzorgingshuis Nieuw Vredenhoven. Aanvang is om 19.30 uur.

Passage

Passage is op 1 januari 1999 ontstaan uit een fusie tussen CPB en NCVB. De afdelingsavonden zijn meestal op de 3e woensdag van de maand in de Esborg (afd. Scheemda) en op de 2e donderdag van de maand in de Poststraatkerk (afd. Oldambt). Aanvang is om 19.30 uur.

K.S.K

Van oktober tot en met april kan er iedere eerste vrijdag van de maand worden gekaart, gesjoeld en geknobeld in de Poststraat. Aanvang is om 19.30 uur. 

Interkerkelijk mannenkoor

Dit mannenkoor bestaat al sinds 1965. De repetities zijn iedere dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur in de Poststraatkerk.

Kerkorkest

Een orkest dat de kerkdiensten nóg leuker maakt.

Chr. Muziekvereniging Prins Hendrik

De muziekvereniging bestaat uit het Korps, het B-orkest, de Percussieband, de Majorettes, het Pomponteam en een Streetband de 'Scheemter Schoevertjes.

Voor meer informatie over de groepen kunt u contact opnemen met beheerder Fré Zondag: 0597-592939.

 

terug
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Oost-Groningen locatie Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 14 juli 2024
Zomer ### 13-7: Liturgie eredienst 14 juli *** collecte 14 juli ### 10-7: Kerkdienst beluisteren
 
dagelijks woord
-- DagelijksWoord.nl
 
Liturgie eredienst 14 juli vanuit de Ontmoeting
Deze dienst is vanaf 9:30 uur via kerkomroep te beluisteren en via deze site rechtstreeks te bekijken.
Voorganger: Pastor E. Vroom
Liturgie:
Lied 85
Lied 301h
Lied 150a
Lied 333
Lied 288
Lied 176:1,2,6
Lied 513
Lied 117a
Lied 367e
Lied 423
Schriftlezing:
Jesaja 52: 1-6 
Marcus 6: 6b–13
Efeziërs 1: 1-14
Collecte zie homepage
 
Een zaal gebruiken?
Wilt u een zaal gebruiken? Ga dan naar; zaal gebruiken in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

pgscheemda@gmail.com

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.