Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
We zijn er! We zijn er!

We zijn er!
En inmiddels is het ook gelukt om internet te regelen, zodat we weer een update kunnen sturen. Het afsluiten van de laatste dingen in Nederland, de GO-conferentie in Duitsland en de reis naar Albanië zijn goed verlopen. En we zijn blij dat we hier zitten.

Op de GO-conferentie in Duitsland mochten we ons samen met 130 andere startende OM-ers voorbereiden op ons vertrek naar het veld. We hebben veel verschillende trainingssessies gehad met onder andere focus op aanbidding, levenshouding en voorbereiding op het werk dat we hopen te gaan doen. Verder hebben we geleerd over verschillende culturen en hoe dit je blik op de wereld en op het evangelie beïnvloedt. Een nuttige en bemoedigende conferentie waarin we extra mochten opladen voor ons vertrek. 

Inmiddels beginnen we redelijk onze draai te vinden in Albanië. We hebben een huurcontract af kunnen sluiten. We vinden onze weg naar de marktjes en winkels om boodschappen te doen en gelukkig lukt dit ook al een beetje in het Albanees. We zijn begonnen met onze individuele taallessen, zijn zondag in de kerkdienst voorgesteld en hebben een keertje meegedraaid met 'sweet mess', het programma voor gehandicapte kinderen en hun familie op maandagmiddag. De komende maanden ligt de focus op taal- en cultuurstudie. Verder moeten we deze maand ons visum voor de komende 2 jaar zien te regelen. Iets wat tot nu toe, tegen alle verwachtingen van ons en het OM team, relatief soepel gaat. 

lees meer »
 
Via Dürres

Via Dürres

Op 20 november hebben we een collecte gehouden voor de uitzending van Menno en Renate naar Albanië.
Meeuwes Luthen heeft hun gevraagd om onze gemeente op de hoogte te houden over hun vorderingen en ervaringen.
Aan de linkerzijde van deze webpagina zie u "Via Dürres" staan. Hier komen alle berichten te staan die Menno en Renate ons toesturen.
Hieronder staat hun nieuwste bericht.
Onze financiële support zo goed als rond!
Ongeveer 98% van onze benodigde financiën is toegezegd.

lees meer »
 
Collecte zondag 20 november Collecte zondag 20 november

“Beste gemeenteleden van de protestante gemeente Scheemda e.o.,
Wat leuk dat we op deze manier wat over onze plannen naar Albanië mogen vertellen. We zijn blij dat de diaconie ons de kans geeft om dat bij jullie te promoten.
Klik hier voor het promotiefilmpje van Menno en Renate

lees meer »
 
Via Dürres Via Dürres

Beste gemeenteleden van de protestante gemeente Scheemda e.o.,
 
We willen jullie van harte bedanken voor de ondersteuning die we vanuit uw gemeente mochten ontvangen. Mede hierdoor hebben we onze financiële deadline gehaald en zijn we inmiddels volop in voorbereiding voor vertrek naar Albanië. We vinden het bijzonder dat u als gemeente ons hierin steunt en wensen u Gods zegen voor het nieuwe jaar.
 
Per mail houden we uw diaconie op de hoogte van onze belevenissen, leermomenten en voortgang en we hebben hun gevraagd ook af en toe iets door te geven aan u. Mocht u zelf de update via de mail willen ontvangen, dan kunt u zich inschrijven via onze website: https://viadurres.wordpress.com/nieuwsbrief-2/
 
Met vriendelijke groet, Menno en Renate Venderbos
 

 
VIA DÜRRES VIA DÜRRES

Sinds vorige week zijn we weer thuis in Durrës. Het voelt goed om hier weer te zijn. In de kerk en bij Operatie Mobilisatie kregen we een warm welkom en was er ook veel aandacht voor Jelmer. Zijn naam uitspreken is voor veel mensen even oefenen, maar dan lukt het ook. Het is ook fijn om de contacten en het werk weer op te pakken.

Twee positieve ontwikkelingen willen we u niet onthouden. Aron, een vaste bezoeker van Sweet Mess, en zijn moeder en broer waren afgelopen zondag bij ons in de kerk en komen ook vaker.
En een vader die met zijn autistische zoon de eerste dag van onze vakantiebijbelweek bij ons kwam binnenlopen, komt nu regelmatig naar de Sweet Mess en de kinderbijbelclub van de kerk. De vader heeft zichzelf aangeleerd om therapie te geven aan zijn zoon. Hij vroeg Menno of hij hem herkende, waar het spelen van de gitaar met zijn zoon weer naar boven kwam. Inmiddels heeft hij zijn eigen gitaar.

 
We zijn er!

We zijn er!

En inmiddels is het ook gelukt om internet te regelen, zodat we weer een update kunnen sturen. Het afsluiten van de laatste dingen in Nederland, de GO-conferentie in Duitsland en de reis naar Albanië zijn goed verlopen. En we zijn blij dat we hier zitten.

( het vervolg van dit verslag kunt u lezen in de map Via Dürres)

 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 21 december 2018
Liturgie 3e advent(download)  ## 11-12: Kerstzangsamenkomst, Kerstnachtdienst Midwolda, collectedoel 16 december 
 
Eredienst
16 december 2018
Aanvang: 9:30 uur
Voorganger: Ds. G.R. Offringa
Collecte: 1e Diaconie,  2e Kerk, 3e Onderhoud
Tienerdienst: V.O. klas 1&2
3e Advent 
Liturgie
Liederen
Lied 435:1,2
Lied 463:1,3,7
Lied 913:1
Lied 354:1
Projectlied
Lied 550:1,2
Lied 157a:1,2,3,4
Lied 494:1,2
Lied 452:1,3
Lied 431b
Lezingen:
Sefanja 3:14-20
Lucas 1:39-56
(wijzigingen onder voorbehoud)
 
Kerstzangsamenkomst.
16 december 2018
Zie voor meer informatie de home page van deze website.
 
Eredienst
23 december 2018
Voorganger: Ds. G.R. Offringa
aanvang: 9:30 uur
Collecte: 1e:Kinderen in de knel 2e: Kerk, 3e:Exploitatie gebouwen
Tienerdienst: -
4e advent
 
Liturgie eredienst 16 december
Klik hier om de liturgie voor deze dienst te downloaden.
De liturgie is tot en met vrijdag 21 december 17:00 uur in te zien via deze website.
 
Kerkdienst beluisteren
Klik hier om de kerkdienst te beluisteren. vul plaatsnaam Scheemda in en kies dan "de Ontmoeting
 
 
Zaal huren?
Wilt u een zaal huren? Ga dan naar; zaal huren in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.