Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
We zijn er! We zijn er!

We zijn er!
En inmiddels is het ook gelukt om internet te regelen, zodat we weer een update kunnen sturen. Het afsluiten van de laatste dingen in Nederland, de GO-conferentie in Duitsland en de reis naar Albanië zijn goed verlopen. En we zijn blij dat we hier zitten.

Op de GO-conferentie in Duitsland mochten we ons samen met 130 andere startende OM-ers voorbereiden op ons vertrek naar het veld. We hebben veel verschillende trainingssessies gehad met onder andere focus op aanbidding, levenshouding en voorbereiding op het werk dat we hopen te gaan doen. Verder hebben we geleerd over verschillende culturen en hoe dit je blik op de wereld en op het evangelie beïnvloedt. Een nuttige en bemoedigende conferentie waarin we extra mochten opladen voor ons vertrek. 

Inmiddels beginnen we redelijk onze draai te vinden in Albanië. We hebben een huurcontract af kunnen sluiten. We vinden onze weg naar de marktjes en winkels om boodschappen te doen en gelukkig lukt dit ook al een beetje in het Albanees. We zijn begonnen met onze individuele taallessen, zijn zondag in de kerkdienst voorgesteld en hebben een keertje meegedraaid met 'sweet mess', het programma voor gehandicapte kinderen en hun familie op maandagmiddag. De komende maanden ligt de focus op taal- en cultuurstudie. Verder moeten we deze maand ons visum voor de komende 2 jaar zien te regelen. Iets wat tot nu toe, tegen alle verwachtingen van ons en het OM team, relatief soepel gaat. 

lees meer »
 
Via Dürres

Via Dürres

Op 20 november hebben we een collecte gehouden voor de uitzending van Menno en Renate naar Albanië.
Meeuwes Luthen heeft hun gevraagd om onze gemeente op de hoogte te houden over hun vorderingen en ervaringen.
Aan de linkerzijde van deze webpagina zie u "Via Dürres" staan. Hier komen alle berichten te staan die Menno en Renate ons toesturen.
Hieronder staat hun nieuwste bericht.
Onze financiële support zo goed als rond!
Ongeveer 98% van onze benodigde financiën is toegezegd.

lees meer »
 
Collecte zondag 20 november Collecte zondag 20 november

“Beste gemeenteleden van de protestante gemeente Scheemda e.o.,
Wat leuk dat we op deze manier wat over onze plannen naar Albanië mogen vertellen. We zijn blij dat de diaconie ons de kans geeft om dat bij jullie te promoten.
Klik hier voor het promotiefilmpje van Menno en Renate

lees meer »
 
Via Dürres Via Dürres

Beste gemeenteleden van de protestante gemeente Scheemda e.o.,
 
We willen jullie van harte bedanken voor de ondersteuning die we vanuit uw gemeente mochten ontvangen. Mede hierdoor hebben we onze financiële deadline gehaald en zijn we inmiddels volop in voorbereiding voor vertrek naar Albanië. We vinden het bijzonder dat u als gemeente ons hierin steunt en wensen u Gods zegen voor het nieuwe jaar.
 
Per mail houden we uw diaconie op de hoogte van onze belevenissen, leermomenten en voortgang en we hebben hun gevraagd ook af en toe iets door te geven aan u. Mocht u zelf de update via de mail willen ontvangen, dan kunt u zich inschrijven via onze website: https://viadurres.wordpress.com/nieuwsbrief-2/
 
Met vriendelijke groet, Menno en Renate Venderbos
 

 
We zijn er!

We zijn er!

En inmiddels is het ook gelukt om internet te regelen, zodat we weer een update kunnen sturen. Het afsluiten van de laatste dingen in Nederland, de GO-conferentie in Duitsland en de reis naar Albanië zijn goed verlopen. En we zijn blij dat we hier zitten.

( het vervolg van dit verslag kunt u lezen in de map Via Dürres)

 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 19-11-2017
Verslag tienerdienst 19-11 *** liturgie 19 november(download) ## 18-11: kercafé *** sinterkerst
 
Eredienst
zondag 26 november
Voorganger: Ds. G.R Offringa
aanvang: 9:30 uur
Gedachteniszondag

(denkt u aan uw leesbril?)
 
 
Liturgie eredienst 19 november
klik hier om de liturgie te downloaden
 
Kerkdienst beluisteren
Klik hier om de kerkdienst te beluisteren. vul plaatsnaam Scheemda in en kies dan "de Ontmoeting
 
 
Zaal huren?
Wilt u een zaal huren? Ga dan naar; zaal huren in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.