Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
Even geen kerkdiensten met gemeenteleden Even geen kerkdiensten met gemeenteleden
Direct na de toespraak van premier Rutte realiseerden we ons dat de nieuwe lock down ook gevolgen heeft voor onze plannen met de diensten van de komende weken en specifiek de Kerstdagen. Vele voorbereidingen zijn getroffen en we weten dat gemeenteleden de zondagse vieringen erg belangrijk vinden. Het samen vieren en dienen, maar ook de onderlinge ontmoeting, iedereen mist het erg!
Maar onze kerk wil midden in de samenleving staan. Een samenleving waar momenteel veel mensen en bedrijven in de problemen raken. Ondernemers die twijfelen of ze hun medewerkers nog kunnen betalen, anderen die hun pensioenvoorziening moeten aanspreken en weer anderen die inmiddels failliet zijn.
De kerkenraad is van mening dat het in die situatie niet goed is als we ons beroepen op het grondwettelijk recht van vrijheid van Godsdienst. Want wat zouden we dan laten zien aan al die mensen en bedrijven die zwaar in de problemen zitten? En tevens loopt het aantal geïnfecteerden ook in onze directe omgeving op. Waar we fysiek contact tussen gemeenteleden kunnen voorkomen, moeten we dat doen. Daarom is het besluit gevallen weer over te gaan op onlinediensten. We doen dit in samenwerking met de streekgemeente, zodat u alle zondagen een dienst kunt volgen. En daarmee volgen we ook het advies van de landelijke kerk.

In de toelichting op de website van de PKN wordt het advies mooi afgesloten door Ds. Marco Batenburg, preses van de generale synode: “De lockdown die gisteren is afgekondigd heeft een immense impact op onze samenleving. Iedereen voelt daarvan de gevolgen en ons dagelijkse leven ziet er de komende weken heel anders uit dan we hadden gehoopt. In deze situatie leven we toe naar Kerst. We vieren de komst van Immanuël - God met ons. Het is mijn gebed dat Zijn licht ons ook in deze situatie zal bemoedigen en leiden.”

Namens onze kerkenraad, Watze Bokma, voorzitter.
terug
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 24 juli 2021
Liturgie kerkdienst 25 juli *** Bij de collecten 25 juli
 
Liturgie kerkdienst 25 juli
Deze dienst is vanaf 9:30 uur via kerkomroep te beluisteren.
klik hier om naar de online dienst te luisteren.

klik hier om de dienst live te bekijken.
Voorganger: Pastor T. Huizing
Aanvang: 9:30 uur
Liturgie:
Liederen:

Lied 272:1,2,3,4
Lied 304
Psalm 114
Lied 917:1,3,6
Lied 918
Lied1014:1,2,5
Lezingen:
Jesaja 63:7-14
Marcus 6:45-52
Collecte zie homepage
 
U kunt u geld geven voor de collecte door op de collectezak te klikken.  
 
Kerkdienst bekijken
Klik hier om de kerkdienst  te bekijken
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

pgscheemda@gmail.com

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
Een zaal gebruiken?
Wilt u een zaal gebruiken? Ga dan naar; zaal gebruiken in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.