Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
startweekend 2017 startweekend 2017

Hieronder staan de teams
 
 
Ook was er een volleybaltoernooi georganiseerd maar door de slechte omstandigheden van het speelveld, heeft men dit moeten annuleren. Daarvoor in de plaats hebben de volleyballers zich vermaakt met het spelen van spelletjes in 4U.
Nadat alle kinderen weer binnen waren hebben de kinderen nog een teken opdracht van Ds. Ariaan Baan gekregen. En tussendoor kon er gebruik worden gemaakt van de springkussen.

Als je "de Ontmoeting binnen kwam werd je direct verrast met de aangename geur van pannenkoeken.
Want de hal was volledig gevuld met tafels waar men uitleg gaf over de activiteiten die onder de vlag van "Over de Brug" worden georganiseerd. Want tijdens dit startweekend werd ook het "Over de Brug" festival gehouden. Ds. v/d Woude opende het festival waarna Roon Staal ons verblijde met een 3 tal schitterende nummers.
Na het eerste optreden van Roon Staal werd er uitleg gegeven over diverse activiteiten zoals; Bijbels Koken, Dagtocht naar Xanten, Fietsen en Wandelen, Sacrale dans, Gespreksgroepen, cursus Geloofsopvoeding en nog heel veel meer. Het programma werd onderbroken door nog een optreden van Roon Staal en de Cantorij. In de pauzes kon men zich voor diverse activiteiten aanmelden en Roon Staal besloot de middag met nog een drietal nummers.
Hierna werden de voorbereidingen getroffen voor de barbecue, ruim 120 mensen uit de regio hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om lekker met elkaar te eten en te praten.

En voor de mensen die nog niet naar huis wilden werd de film "As it is in heaven" getoond . Dit is een Zweedse film uit 2004 waarin een beroemde dirigent van middelbare leeftijd om gezondheidsreden weer terugkeert naar zijn geboorte dorp. Met enige tegenzin wordt hij daar dirigent van het dorpskoor. Een verhaal waar zang, liefde en jaloezie het een en ander teweeg brengt. Na deze film keerde iedereen huiswaarts.
Zondagochtend was dan de startdienst. Het was geen gewone startdienst, het was namelijk ook de eerste dienst die gehouden werd als dienst van de streekgemeente.
Bij aankomst in Winschoten bij de Vennekerk was het een drukte van belang. In een lange rij stonden mensen te wachten om de kerk in te kunnen. De veel gehoorde opmerking was dan ook "Dat is lang geleden dat je in de file voor de kerk stond" maar het was fijn en bemoedigend om daar met zo velen te staan wachten om in de kerk plaats te nemen. En bij binnenkomst zag je dat de kerk al behoorlijk gevuld was. Organist Bouko Tiggelaar begeleide ons tijdens het zingen, Ds. v/d Woude opende de dienst en hete iedereen welkom. Vervolgens ging Ds. Jöhlinger voor in gebed. Na het gebed om de opening van de Schrift was er aandacht voor de aanwezige kinderen. En dit werd gedaan door Ds. Baan die op een bijzondere wijze een verhaal van een "molletje" en een "kikker" vertelde. De schriftgedeelte werd gelezen door Pastor Huizing waarna Ds. Offringa de verkondiging voor zijn rekening heeft genomen. Ds Seggers nam ons mee in de gebeden waarna we samen het "Onze Vader" zongen (lied 1006). Na de gebeden stelde de kerkenraadsleden van de streekgemeente zich aan de aanwezigen voor. Nadat Ds. v/d Woude ons de zegen heeft meegegeven, werden we uitgenodigd om met elkaar een kop koffie te drinken, en bij deze kop koffie was ook koek of gebak te krijgen. Deze lekkernijen zijn gemaakt door diverse mensen uit de streekgemeente Oost Groningen. Al met al was het een geslaagd startweekend.

 

terug
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 22-4-2018
 Liturgie 22 april(download)
 
Eredienst
29 april 2018
Voorganger: Ds. G.W. v.d. Werf uit Bovensmilde
aanvang: 9:30 uur
Organist: H Mook
Lector: I. Aukes
Collecte: 1e:Diaconie 2e: Kerk, 3e:Exploitatie gebouwen
Tienerdienst: -
 
Liturgie eredienst 22 april
klik hier om de liturgie te downloaden
 
Kerkdienst beluisteren
Klik hier om de kerkdienst te beluisteren. vul plaatsnaam Scheemda in en kies dan "de Ontmoeting
 
 
Zaal huren?
Wilt u een zaal huren? Ga dan naar; zaal huren in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.