Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
 
 
5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen

5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen
1 juni 10.00-16.00 uur

Al vele eeuwen bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken zijn nog steeds een rustpunt, een oase in onze hectische wereld en bovendien zijn het vaak ook architectonische hoogstandjes. Ook Oost-Groningen beschikt over mooi en bijzonder religieus erfgoed, er zijn echt parels van kerken gebouwd!
            Helaas is dit bij veel mensen niet bekend en om daar verandering in te brengen, wordt er door 22 kerken en 1 toren uit de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen voor de vijfde keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd! Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat bezoekers de gebouwen van buiten en van binnen kunnen leren kennen. Doordat de deelnemende kerken gebouwd zijn in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw, verschillen zij sterk van elkaar wat betreft architectuur. En dat niet alleen, zij hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Denk dan aan bijzondere orgels en glas-in-lood ramen, maar ook aan prachtige fresco’s!
            In alle gebouwen zijn op 1 juni vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd bij een aantal deelnemers, zoals een tentoonstelling, bespeling van het orgel en een boekenmarkt. Plan een route of gebruik een van de fietsroutes op onze website en kom langs! Verwonder je over de schoonheid van de gebouwen, neem plaats op een kerkbank en realiseer je dat al vele jaren mensen dezelfde sfeer ondergingen!
www.kerkenpadoostgroningen.nl
https://www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen
terug
 
 
 
 
Protestantse Gemeente Scheemda e.o.
Kerklaan 32
9679 AE Scheemda
tel. 0597-592939
 
Laatste update 17 augustus 2019
Liturgie 18 augustus
 
Eredienst te Midwolda
18 augustus
Midwolda zomerdienst
Voorganger: Ds. G.R. Offringa
aanvang: 9:30 uur
Collecte: Broodproject Roemenië, Pastoraat en diensten, Onderhoud en gebouwen.
Liturgie
Liederen:
Lied 139:1,2
Lied 885:1,2
Lied 301k
Lied 82:1,3
Lied 803:1,4
Lied 1012:1,2,3
Lied “Mensen van het vuur zijn wij”
Lied 1005:1,4,5
Lezingen:
Jeremia 23:23-29
Hebreeën 11:17-29
Lucas 12:49-56
 (wijzigingen onder voorbehoud)
 
Kerkdienst beluisteren
Klik hier om de kerkdienst  te beluisteren. 
 
Zaal huren?
Wilt u een zaal huren? Ga dan naar; zaal huren in "de Ontmoeting" in het linker kolom.
 
Contact
Via onderstaande adres kunt u contact opnemen met de webmaster.

Webmaster van deze site is Hilko Snoek

Webfotograaf Janet van Oostrum

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.